Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Ρεαλ Μαδρίτης το ζευγάρι του αυριανού τελικού στο μπάσκετ


Μετά τη χθεσινή επικράτηση επί της ΤΣΣΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν το τελευταίο εμπόδιο για κατακτήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ






Ο Ολυμπιακός, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε το μεγάλο φαβορί (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) με 69-52 στον ημιτελικό του Final Four του Λονδίνου. Κορυφαίοι για τους πειραιώτες οι Άντιτς, Χάϊνς, Σερμαντίνι και Σπανούλης.   Αντίπαλος στον αυριανό (Κυριακή 12/5, στις 22:00 από την ΕΤ 1) μεγάλο τελικόΡεάλ Μαδρίτης  η που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με σκορ 74 - 67. 




Λάσο: «Το ξαναλέω, παίζουμε με τον πρωταθλητή»

Λάσο: «Το ξαναλέω, παίζουμε με τον πρωταθλητή»


Προσεκτικός στις δηλώσεις του εν όψει του κυριακάτικου (12/4) τελικού της Euroleague με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε στα λεγόμενα του ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο.

Ο τεχνικός της «βασίλισσας» φρόντισε με τα λεγόμενα του να καταστήσει σαφές πως η ομάδα του δεν παίζει μία ομάδα που έκανε πέρσι την έκπληξη κατακτώντας τον τίτλο, αλλά με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό που απέδειξε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ την αξία του.
«Να επαναλάβω αυτά που λέω πάντα, εναι ένας τελικός απέναντι στον πρωταθλητή, ο οποίος μάλιστα πέρσι φάνηκε να κάνει την έκπληξη, αλλά απέδειξε την αξία του», δήλωσε αρχικά ο Λάσο. «Ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι στον τελικό. Έχει τον ίδιο κορμό και έναν προπονητή που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουν μεγάλη επιτυχία όλη τη σεζόν κι αν εμείς θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», συμπλήρωσε ο προπονητής της Ρεάλ.
«Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει επιθετική άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για μας. Όπως όλοι οι τελικοί, αναμένεται να είναι ένας αμφίρροπος αγώνας. Εμείς έχουμε κίνητρο. Ελπίζω να μην είμαστε αρκετά νευρικοί και να σηκώσουμε το τρόπαιο».
Εν συνεχεία ο Λάσο απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις.
Σε ερώτηση για το ότι η Ισπανία έχει την πιο πετυχημένη εθνική ομάδα και το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ, αλλά έχει μόνο μια κατάκτηση Euroleague, o Λάσο επεσήμανε: «Δεν ξέρω αν είναι αυτή ερώτηση για μένα. Σέβομαι την ομοσπονδία της Ισπανίας. Η επιτυχία του ισπανικού μπάσκετ είναι δουλειά που ξεκινά από τα μικρά παιδιά. Νομίζω ότι οι παίκτες παίρνουν το ανταγωνιστικό γονίδιο απο μικροί. Οι Ισπανοί το έχουν στο αίμα τους αυτό το πράγμα. Στις ομάδες υπάρχει διαφορετική χημεία και παίκτες από άλλες χώρες και κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Είναι διαφορετικό να παίζεις για την Εθνική και διαφορετικό να παίζεις για ένα κλαμπ. Οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη χημεία να δουλέψει καλά. Για μένα είναι σημαντικό να πετυχαίνουμε αυτή τη χημεία».
Σε ερώτηση για το ότι θα παίξουν στον τελικό δύο ρούκι προπονητές, ο τεχνικός της Ρεάλ υπογράμμισε: «Νομίζω ότι η εμπειρία είναι πολύ σημαντική γιατί σου δίνει σοφία. Όσο περισσότερο πας στο σχολείο, τόσα περισσότερα μαθαίνεις. Μερικοί βέβαια έχουν πάει πολλά χρόνια στο σχολείο , αλλά δεν έμαθαν τίποτα. Αυτό βέβαια δεν αφορά τον Πασκουάλ ή τον Μεσίνα, που είναι καταπληκτικοί προπονητές. Δεν νομίζω ότι κερδίσαμε εμείς τους συναδέλφους μας, αλλά εμείς τη Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ. Σέβομαι όλους τους προπονητές που αντιμετωπίζω, γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά».
Σε ερώτηση για την καλή δουλειά του Σλότερ στον Τόμιτς και το αν υπάρχει άλλο καθοριστικό μαρκάρισμα, ο Λάσο απάντησε: «Πιστεύω ότι έχουμε δύο ολοκληρωμένους με τόσους ποιοτικούς παίκτες είναι πολύ δύσκολο να δεις ποιος θα είναι το κλειδί. Ο Σλούκας και ο Σπανούλης είναι η βάση της ομάδας. Στα γκαρντ και στα φόργουορντ έχουν μεγάλη δύναμη, όπως και η ομάδα μου πιστεύω. Μέσα στο καλάθι έχουμε παρόμοιους παίκτες τον Σλότερ και τον Χάινς. Ο Γιώργος (Πρίντεζης) και ο Φελίπε (Ρέγιες) είναι ο συνδετικός κρίκος τον δύο ομάδων Μπορούν να δημιουργούν πολλά ματς-απ μεταξύ των δύο ομάδων. Στο τέλος, όμως, αυτό που μετράει είναι το ομαδικό πνεύμα. Δεν είναι ένας-εναντίον-ενός. Θα κερδίσει η καλύτερη ομάδα».
Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι μια ομάδα να κατασκοπεύσει την άλλη, δεδομένου ότι δεν έχουν παίξει παιχνίδι μεταξύ τους: «Θα μελετήσουμε τον αντίπαλο επισταμένα. Είναι Μάιος και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε από τον περασμένο Αύγουστο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά μέσα σε μια βδομάδα. Όλες οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν μόνο μερικές λεπτομέρειες. Θα φανεί αύριο το τι θα γίνει, εμείς πιστεύω ότι θα προετοιμαστούμε κατάλληλα».
Σε ερώτηση για το ότι πήγε ως παίκτης μετά τον τελικό του 1995 και αύριο καθοδηγεί την ομάδα στον πρώτο τελικό μετά από 18 χρόνια και το πως θα μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πίεση: «Δεν αισθάνομαι την πίεση. Προσπαθώ τουλάχιστον. Υπάρχει βέβαια από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι στον τελικό. Ξέρουν και οι παίκτες μας. Ξέρουν ποιον αντιμετωπίζουμε. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Χθες κοιμηθήκαμε πολύ καλά και μετά από αυτό νιώθω ενθουσιασμένος. Ελπίζουμε να είναι η καλύτερη μας στιγμή στη σεζόν».

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου