Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Με την ΓΝΩΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ(;),έχασε ο ΑΣΤΕΡΑΣ,το ΚΥΠΕΛΛΟ!



Αποτέλεσμα εικόνας για Με την ΓΝΩΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ(;),έχασε ο ΑΣΤΕΡΑΣ,το ΚΥΠΕΛΛΟ!Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την κατάκτηση και του φετινού νταμπλ. Μετά το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και το Κύπελλο, επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, σ' έναν εξαιρετικής ποιότητας τελικό, αντάξιο των δυνατοτήτων των δυο ομάδων, ωστόσο, ο ρέφερι του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, έμελλε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.


Ο Χιώτης διαιτητής δεν είδε το χέρι-πέναλτι του Μανιάτη (68') στην κεφαλιά του Σανκαρέ την οποία έδιωξε ο Ελληνας μέσος πάνω στη γραμμή, δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, που θα επέφερε και την αποβολή του Μανιάτη κι έτσι οι Αρκάδες έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν. Αντίθετα είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν που φάνηκε να γίνεται οριακά εκτός περιοχής, με τον Γαλλοαλγερινό να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 119' από την «άσπρη βούλα».

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ράγιος στο 14', ο κορυφαίος του ματς, Φουστέρ ισοφάρισε σε 1-1 στο 42 και μ' αυτό το σκορ οι δυο ομάδες πήγαν στην παράταση. Στο 98' ο Τζιμπούρ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό και στο 119' ο Αμπντούν με πέναλτι, που μάλλον δεν έγινε ποτέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Στο τέλος η κατάσταση εκτραχύνθηκε με τους παίκτες των δυο ομάδων να παίζουν μπουνιές και τον Γιάχο να δείχνει κόκκινη σε Μοντέστο και Περόνε.
Ετσι έπαιξαν οι δυο «μονομάχοι»
Ο Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Φούλοπ στο τέρμα, Σανκαρέ, Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, Πιπίνη αριστερά, Τσαμπούρη δεξιά, κόφτες Κοντοέ, Ουσέρο, τον Ρούμπεν Ράγιος επιτελικό, αριστερά τον Ντε Μπλάσις, δεξιά τον Ναβάρο και στην κορυφή τον Περόνε.
Αντε Για(χου) σε τέτοιο Κύπελλο (vds)
Από την άλλη, ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με Κάρολ στο τέρμα, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Μοντέστο, Σιόβα, Μανωλά στόπερ, κόφτες τους Μανιάτη, Φέισα, επιτελικό τον Μασάντο, αριστερά τον Αμπντούν, δεξιά τον Φουστέρ και στην κορυφή τον Μήτρογλου.
Ωραίο ποδόσφαιρο με δυο γκολ!
Το πρώτο μέρος πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις με τις δυο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τις δυο καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν. Οι Αρκάδες ήταν «φωτιά» στην κόντρα με την «λάτιν» τριπλέτα τους, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε το γνωστό ποδόσφαιρο κατοχής. Αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και πρόσφεραν θέαμα στους οπαδούς των δυο ομάδων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση, όμως μετά το 10λεπτο ο Αστέρας ανέβηκε στο γήπεδο κι έκανε την πρώτη του φάση στο 13' με τον Ναβάρο να εκτελεί κόρνερ και τον Ντε Μπλάσις να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αφύλακτος, όμως ο Κάρολ έκανε την απόκρουση του αγώνα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ. Οι τυπικά γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο Ναβάρο μπήκε στην περιοχή και σούταρε, ο Κάρολ έδιωξε με τα πόδια, όμως ο Ράγιος που ερχόταν από πίσω πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ από το πλάι της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ!


Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απαντήσουν, ωστόσο, η άμυνα των Αρκάδων δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο να αναχαιτίσει τους Πειραιώτες που απείλησαν μόνο με κάποια στημένα με εξαίρεση ένα σουτ του Χολέμπας έπειτα από κούρσα που έκανε ο διεθνής αριστερός μπακ.
Ο Μήτρογλου ήταν αποκομμένος με τους Σανκαρέ, Κουρμπέλη να τον μαρκάρουν στενά, ενώ τα εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για ρήγματα κι από τον άξονα η ανάπτυξη ήταν ανύπαρκτη.
Ο Μίτσελ άλλαξε πλευρές στους Φουστέρ, Αμπντούν, με τον Γαλλοαλγερινό να πηγαίνει από αριστερά και τελικά δικαιώθηκε. Ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα στον άξονα, την «έσπασε» αριστερά στον Αμπντούν, αυτός ξεπέρασε τον Τσαμπούρη, σέντραρε στο σημείο του πέναλτι, εκεί που ο Φουστέρ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου!
Εξαιρετικός ρυθμός και στην επανάληψη
Και το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η μπάλα πάνω-κάτ ω με τις δυο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες και στην επανάληψη. Μεγάλη φάση δεν είδαμε στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους, ωστόσο, το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό.
Στο 60' ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα κι έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Μοντέστο και οι «ερυθρόλευκοι». Από την άλλη, ο Τσιώλης έριξε στο ματς τον Μπαρτολίνι αντί του Κουρμπέλη στο 67ο λεπτό.
Δεν είδε πέναλτι ο Γιάχος
Στο 68' ο Αστέρας έφτασε μ ια ανάσα από το γκολ, όμως ο Μανιάτης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του στόπερ των Αρκάδων. Ο μέσος του Ολυμπιακού άπλωσε τον αγκώνα του όπως φάνηκε για να απομακρύνει τη μπάλα, κάτι που διέλαθε της προσοχής Γιάχου, πλάγιου και βοηθού της γραμμής του άουτ με τους Αρκάδες να φωνάζουν δικαιολογημένα για πέναλτι, το οποίο αν δινόταν θα έπρεπε να αποβληθεί κι ο παίκτης του Ολυμπιακού.
Στο τελευταίο τέταρτο, ο Μίτσελ άλλαξε τον βασικό του σέντερ φορ ρίχνοντας στο ματς τον Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου, ενώ στο 76' ο Ισπανός τεχνικός έκλεισε τις αλλαγές του βάζοντας τον Πίνο στη θέση του Μασάντο.
Ο νεοεισελθόντας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έδωσε φρεσκάδα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών, που έβγαλαν κάποιες καλές φάσεις με τον Πίνο να έχει δυο εξαιρετικά σουτ. Το πρώτο (83') το έδιωξε με τις γροθιές ο Φούλοπ, ενώ το δεύτερο, που ήρθε από εκτέλεση φάουλ (85') πέρασε ελάχιστα άουτ!
Ο Αστέρας είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» το ματς στο 89', όμως ο Λένσε που βγήκε απέναντι από τον Κάρολ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον κίπερ του Ολυμπιακού που κράτησε ζωντανούς τους Πειραιώτες.
Ετσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην παράταση. Ο Μίτσελ έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές είδε τον Χολέμπας να παίζει με ένα πόδι στα τελευταία λεπτά, καθώς τραυματίστηκε κι έσφιξε τα δόντια για να βγάλει το 90λεπτο.
Λύτρωση με Τζιμπούρ
Με την έναρξη της παράτασης, ο Μίτσελ διαφοροποίησε το σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Χολέμπας έμεινε τελικά στο ματς, αφού το δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δέθηκε το πόδι του, αλλά έπαιξε χαφ. Ο Σιόβας κάλυψε το αριστερό άκρο, δεξιά έπαιξε ο Μανιάτης και στο πλευρό του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας γύρισε ο Φέισα.
Ο Ολυμπιακός πίεσε με την έναρξη της παράτασης και έφερε το ματς στα καρέ του Φούλοπ. Με τους Ιμπαγάσα, Πίνο να δίνουν πνοή στην ανάπτυξη της ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να σκοράρουν και να φέρουν «τούμπα» το ματς. Ο Πίνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Φουστέρ έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά, ο Φούλοπ έδιωξε με υπερένταση, όμως ο Τζιμπούρ πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό σουτ έκανε το 1-2 στο 98'!
Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Αρκάδες έκαναν υπερπροσπάθεια για να βάλουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, βγήκαν όλοι μπροστά, δεν κατάφεραν όμως να πετύχουν κάποιο γκολ με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 114' με τον Πίνο για να καθαρίσουν το ματς.
Πέναλτι και ροντέο
Στο 118' ο Γιάχος έδωσε μάλλον λανθασμένα πέναλτι σε προβολή του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν με το μαρκάρισμα να γίνεται οριακά εκτός περιοχής και τον Γαλλοαλγερινό να σκοράρει από τα 11 βήματα στο 119' για το 3-1. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς στη συνέχεια έπεσε ξύλο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων με τον Γιάχο να αποβάλει Περόνε και Μοντέστο, που φάνηκαν να ρίχνουν τις περισσότερες, καθώς θα έπρεπε -αν έβλεπε βεβαίως- να αποβάλει τουλάχιστον άλλους τρεις-τέσσερις...
ΣΚΟΡΕΡ: 14' Ράγιος – 42' Φουστέρ, 98' Τζιμπούρ, 119' πεν. Αμπντούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29' Κοντοές, 57' Πιπίνης, 68' Μπαντής, 79' Περόνε, 107' Ντε Μπλάσις, 119' Μπαρτολίνι – 29' Χολέμπας, 81' Πίνο, 105' Αμπντούν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 120' Μοντέστο – 120' Περόνε
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67' Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100' Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82' Λένσε)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (60' Ιμπαγάσα) , Μασάντο (76' Πίνο), Φέισα, Μήτρογλου (73' Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

sentragoal.gr
Η ΕΠΙΧΑΜΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 68ΟΥ ΛΕΠΤΟΥ

Το χέρι του Μανιάτη στην κεφαλιά του Σανκαρέ (vds)

Το χέρι του Μανιάτη στην κεφαλιά του Σανκαρέ (vds)

Ιδού η επίμαχη φάση του 68ου λεπτού του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό, με την κεφαλιά του Σανκαρέ και το χέρι του Μανιάτη.
Όπως φαίνεται και από το ριπλέι υπάρχει παράβαση και ο διαιτητής Γιάχος ή ο βοηθός του Τριτσώνης θα έπρεπε να είχαν καταλογίσει πέναλτι και κατόπιν να αποβάλουν με κόκκινη τον Μανιάτη.
Δείτε το video

.sentragoal.gr

«Εκανα έγκλημα, κατέστρεψα την καριέρα μου»


Ο Θανάσης Γιάχος ήταν το «κόκκινο πανί» για τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης, με αφορμή τη διαιτησία του στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και αρκετή ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, παραδέχθηκε το λάθος του.
«Είδα την φάση. Έκανα... έγκλημα. Κατέστρεψα την καριέρα μου. Δεν άφησα το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως έπρεπε», τόνισε ο διαιτητής από τη Χίο στους Αρκάδες, στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, αναφορικά με το χέρι του Μανιάτη στο 68' στην κεφαλιά του Σανκαρέ, στην οποία δεν καταλόγισε πέναλτι.
Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Δημήτρης Μπάκος, του τόνισε: «Πρέπει να βγεις και να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο του Αστέρα». Εκεί ήταν και ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος λειτούργησε «πυροσβεστικά», βλέποντας ότι ο Γιάχος ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς είχε βάλει τα κλάματα.
Όταν ο Σταύρος Τριτσώνης, που ήταν ένας εκ των δύο επιπρόσθετων διαιτητών, ο οποίος, μάλιστα, ήταν μπροστά στη φάση με το χέρι του Μανιάτη, θέλησε να προσεγγίσει τους ανθρώπους του Αστέρα και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Μπάκο, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τον απέτρεψε, με βάση το πώς ήταν η κατάσταση.

«Κέρδισε ο αλήτης Γιάχος και η αλητοπαρέα του»

«Κέρδισε ο αλήτης Γιάχος και η αλητοπαρέα του»

Η οργή στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι τεράστια και φάνηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα του ΟΑΚΑ από τις δηλώσεις του Δημήτρη Μπάκου.
«Σήμερα δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, κέρδισε η αλητεία. Μιλάμε για αλήτη Γιάχο. Ο Γιάχος ο αλήτης κέρδισε. Αυτός και η αλητοπαρέα του», τόνισε ο συνιδιοκτήτης των Αρκάδων στην κάμερα του OTE TV!
Ο Γιάννης Καϋμενάκης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Είναι βρώμικο το ποδόσφαιρο. Ό, τι και να γίνει, εμείς θα πάμε Τσάμπιονς Λιγκ και θα δυναμώσουμε τον Αστέρα μας του χρόνου».

Παράπονα από τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου στον τελικό είχε και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.
Μποροβήλος: «Μεγάλο λάθος του Γιάχου»
«Η ομάδα έχει συνέχεια, δεν σταματάμε εδώ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος του κυρίου Γιάχου. Δεν βγαίνουμε σαν Αστέρας να μιλάμε για διαιτησία εδώ και χρόνια, αλλά πιστεύουμε πως σήμερα καθόρισε κατά πολύ τα πράγματα» ήταν το σχόλιό του.
Στο μεταξύ μετά το τέλος του αγώνα οι παράγοντες του Αστέρα έκαναν μια μίνι σύσκεψη για το τι θα πράξουν. Μάλιστα υπήρξαν σκέψεις οι παίκτες και οι προπονητές να μην παραλάβουν τα μετάλλια τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτι που τελικά όμως δεν έγινε.

Τσιώλης: «Η αποβολή μας εκνεύρισε η απόφαση του Γιάχου»

Τσιώλης: «Η αποβολή μας εκνεύρισε η απόφαση του Γιάχου»

Ο Σάκης Τσιώλης δεν στάθηκε ιδιαίτερα στον παράγοντας διαιτησία και ανέλυσε καθαρά ποδοσφαιρικά στον τελικό με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Ελληνας τεχνικός της ομάδας της Τρίπολης παραδέχθηκε ότι η απόφαση του Γιάχου να μην καταλογίσει πέναλτι στην φάση του Σανκαρέ εκνεύρισε την ομάδα του και την επηρέασε.
Αρχικά ο Ελληνας τεχνικός σημείωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι σήμερα που είναι ιστορία για την ομάδα του Αστέρα, δεν ήταν μόνο ο τελικός, ήταν η ομάδα, κυρίως ήταν ο κόσμος. Είδαμε την Αρκαδία στο γήπεδο να πάλλεται για την ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, τους ιδιοκτήτες, τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τους παίκτες».
Και συμπλήρωσε: «Το ματς άρχισε με τον καλύτερο για μας τρόπο, θέλαμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό, να τον κουράσουμε. Κοντρόλ ματς στο πρώτο μέρος, σε μια στιγμή χάσαμε τη συγκέντρωση και σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν προηγούμασταν στο ημίχρονο. Υπήρξε εκνευρισμός μετά το γκολ. Στη συνέχεια και με την είσοδο του Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός πίεσε πιο πολύ, βρήκε χώρους αλλά το ματς ακροβατούσε. Μας έλειπε η τελική προσπάθεια».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να τελειώσουμε την υπόθεση του κυπέλλου και να συγκεντρωθούμε στα πλέι-οφ γιατί έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ευτυχώς μέσα στην εβδομάδα είχαμε 2 σκέψεις, έπρεπε να προνοήσουμε, ότι έχουμε τον τελικό αλλά και τα πλέι-οφ. Έχουμε απώλειες, η κόκκινη του Περόνε αλλά και ο Πιπίνης με τον τραυματισμό του».
Όσο για την επίμαχη φάση με τους Σανκαρέ και Μανιάτη, ο Ελληνας τεχνικός σχολίασε: «Κομβικό σημείο ήταν η φάση με την κεφαλιά του Σανκαρέ. Δεν ήταν τόσο η φάση σαν φάση αλλά ο εκνευρισμός που έφερε. Υπάρχουν άτυχες στιγμές στο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι, πιο ψύχραιμοι. Υπάρχει δικαιολογία για τα παιδιά, γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια και έτυχε αυτή η φάση. Αν διαπιστωθεί ότι η ομάδα αδικήθηκε στη συγκεκριμένη φάση, σίγουρα είναι κάτι μας στενοχωρεί όμως πρέπει να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να συνεχίζουμε. Όμως ο κόσμος έδειξε τη δύναμη της Αρκαδίας».
Ακόμη πρόσθεσε: «Με τον Σιόβα πίσω ήταν πιο σταθερός αμυντικά ο Ολυμπιακός. Ο συνάδελφος έκανε καλή δουλειά φέρνοντας τον Χολέβα στο κέντρο. Όμως στην παράταση είχαμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα με τον Πιπίνη. Είδαμε ότι καλύφθηκε το κενό του Χολέβα».
Τέλος ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης κατέληξε: «Θέλει μεγάλη προσπάθεια να μείνουμε ψηλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τιμητικό να ακούμε καλά λόγια από τον κύριο Μίτσελ και όχι μόνο. Δεν φτάνει όμως μια καλή σεζόν για να εδραιωθείς, θέλει συνεχή προσπάθεια. Οι ιδιοκτήτες έχουν όρεξη. Αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον κόσμο και το έκαναν μετά τη λήξη. Εγώ πρέπει να σχολιάζω το αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν ενδιαφέρον παιχνίδι, ήμασταν ανταγωνιστικοί, ήταν ένα καλό παιχνίδι».
sentragoal.gr
Αρης Λαούδης

Γιατί έτσι μάς αρέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Και τι δεν είδαμε σ' αυτόν τον τελικό... Εναν τελικό που πιστοποιεί απόλυτα το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σ' όλες τις διαστάσεις του, είτε πρόκειται για την διαιτησία, είτε πρόκειται για το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται...
Το να βλέπεις στον τελικό του Κυπέλλου να παίζουν... κουτσοί οι μισοί παίκτες, αδυνατώντας να βγάλουν το 90λεπτο, ενδεικτικό της αγωνιστικής και φυσικής τους κατάστασης, το να βλέπεις τον Μανιάτη να... ουρλιάζει στους φυσιοθεραπευτές του Ολυμπιακού που... τόλμησαν να μπουν στο χορτάρι για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον συμπαίκτη του, επειδή κινδύνευε η ομάδα του να μείνει ένα λεπτό μ' έναν παίκτη λιγότερο, είναι αν μη τι άλλο γραφικές καταστάσεις που επιβεβαιώνουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη μορφή που το γνωρίαμε έχει πεθάνει κι απλά το συντηρούμε για να 'χουμε να λέμε και να γράφουμε και να ικανοποιούμε τους λίγους που έχουν μάθει να ζουν και να αναπνέουν με το οπαδιλίκι...
Το ξύλο στα τελευταία δευτερόλεπτα μεταξύ των παικτών είναι ο «καθρέφτης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος στη διάρκεια της μετάδοσης του παιχνιδιού.
Ο καθρέφτης ενός ποδοσφαίρου που απευθύνεται πλέον στους ελάχιστους, απευθύνεται σ' αυτούς που έχουν μάθει μόνο να κερδίζουν κι όχι σ' αυτός που θέλουν να αγωνίζονται... Είναι ποδόσφαιρο για οπαδούς κι όχι για φιλάθλους. Είναι ένα άθλημα που στην Ελλάδα ανήκει πλέον στους ελάχιστους κι όχι στους «πολλούς». Εκτός αν πια αποδεχτούμε πως στη χώρα μας οι πολλοί είναι οι οπαδοί και οι λίγοι οι φίλαθλοι...
Τα βαριά λόγια του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης μετά το τέλος του τελικού που έκανε λόγο για «αλητεία» ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα», εκφράζοντας αυτό που εκφράζει η πλειοψηφία όσων παρακολούθούν από μακριά το ποδόσφαιρο, όχι απαραίτητα μόνο για την διαιτησία, αλλά με την συνολική κατηφορα που έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η παγωμένη εικόνα της αμηχανίας λίγα λεπτά πριν από την απονομή, η παγωμένη εικόνα στην εξέδρα των φίλων του Ολυμπιακού, καταδεικνύει τα συναισθήματα και είναι η παραδοχή πως κάτι δεν πάει καλά.
Και δεν βαδίζει καλά όχι τώρα, αλλά εδώ και χρόνια, με τη διαφορά πώς κανείς μα κανείς δεν έχει πρόθεση να το αλλάξει... Ουδείς ενδιαφέρεται για το πώς θα γίνει καλύτερο, ουδείς σκέφτεται την αλλαγή για το «καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου» κι άπαντες ονειρεύονται την αλλαγή για το «καλό το δικό τους» και μόνο...
Κι όλα αυτά την ώρα που ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το «λαοφιλές», την ώρα που η NOVA δαπανεί ένα σκασμό λεφτά για ένα προϊόν που καθημερινά πεθαίνει κι έχει αναγάγει την κοροϊδία σε επιτυχία και θρίαμβο...
Και μέσα σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου, εμείς, οι δημοσιογράφοι με τεράστια ευθύνη συνεχίζουμε να πουλάμε ελπίδα, να απευθυνόμαστε στους λίγους, στους οπαδούς η πλειοψηφία από 'μας και να αποδεχόμαστε εμμέσως μια κατάσταση που δεν έχει επιστροφή... Μια κατάσταση που είναι θέμα χρόνου να μάς «καταπιεί» όλους, ανεξάρτητα με το ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο...
και ενα σχολιο ,καποιου ανωνυμου..στο sentragoal.gr
Το πέναλτυ και η αποβολή στον Μανιάτη που δεν δόθηκαν δεν είναι κάτι καινούργιο. Το διπλά ανύπαρκτο πέναλτυ υπέρ του Αμπτούν (και θέατρο και έξω από την περιοχή) δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχει πάρει και πολύ πιό ανύπαρκτα. Όλη η εικόνα της κλοπής και της βρωμιάς είναι η φάση με Μανωλά και Λέντσε. Ο Μανωλάς τον τραβά παρατεταμένα και τον ρίχνει κάτω. Ο Γιάχος στα δύο βήματα με καθαρό οπτικό πεδίο δίνει άουτ. Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσιολογικά για ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πλήρες ξεβράκωμα της ανηθικότητας είναι ότι ενώ ο Λέντσε δεν διαμαρτύρεται καν ο Μανωλάς πάει και του πουλάει τσαμπουκά. Και ο Γιάχος βέβαια κάνει την πάπια. Αηδία και σιχαμάρα.
sentragoal.gr
«Βράζουν» Ναβάρο και Ουσέρο

Τα δεδομένα παράπονα του Αστέρα για τη διαιτησία εξέφρασε και ο Τσίμο Ναβάρο: «Οι διαιτητές επηρέασαν το παιχνίδι. Με τέτοιες διαιτησίες οι ξένοι παίκτες δεν θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Η φάση του Μανιάτη ήταν καθαρό πέναλτι. Ένας διαιτητής μπορεί να κάνει λάθος, αλλά εδώ έκαναν και οι πέντε που ήταν στο γήπεδο. Και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα το έδιναν και είμαι σίγουρος πως ούτε αυτοί θα ήθελαν να νικήσουν με αυτόν τον τρόπο. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός και θα πρέπει να δει κάποια πράγματα», επισήμανε ο Ισπανός μέσος, που συμπλήρωσε ότι πλέον η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει τον τελικό και να στρέψει την προσοχή της στα πλέι οφ».

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Ουσέρο, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο Αστέρας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τον νικήσει όσο εύκολα νόμιζε. Νομίζω πως οι αποφάσεις των διαιτητών επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη του αγώνα», ήταν το σχόλιο του Ισπανού μέσου, ενώ για την γεύση που του αφήνει ο χαμένος τελικός: «Μας αφήνει θλίψη και πίκρα το γεγονός ότι χάθηκε το Κύπελλο αλλά, πλέον, οφείλουμε να στρέψουμε όλη μας την προσοχή στα παιχνίδια των play-offs».

Για τους τραυματισμούς: «Έχουμε μεγάλο ρόστερ όποιος κληθεί να αντικαταστήσει θα το κάνει επάξια».
Newsroom ΔΟΛ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου