Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κερδισμένος από... χέρι βγήκε ο Ολυμπιακός


Σε έναν τελικό αντάξιο της χαμηλής στάθμης του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διαιτητικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος για 26η φορά στην ιστορία του, κερδίζοντας στην παράταση 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης (1-1 στην κανονική διάρκεια).


 Ο Φουστέρ (42'), ο Τζεμπούρ (98') και ο Αμπντούν (119' πεν.) ήταν οι παίκτες που, με τα τέρματά τους, οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα ακόμα «νταμπλ» (15ο), ο Ράγιος μοναδικός σκόρερ της αρκαδικής ομάδας (13'), που στερήθηκε από τον διαιτητή Γιάχο δύο πέναλτι, στο 69' και το 117', όπως βέβαια και αποβολή του Μανιάτη, στην πρώτη, και πιο κραυγαλέα, παράβαση. Με συμπλοκή πολλών παικτών, και αποβολές των Μοδέστο- Περόνε, ολοκληρώθηκε το «δράμα», στο ΟΑΚΑ.


Πιο πολλά "μπράβο" ακούστηκαν για τους παίκτες του Αστέρα, την ώρα που παραλάμβαναν τα μετάλλια της συμμετοχής τους στον τελικό, παρά για τους ερυθρόλευκους που έμελλε, λίγα λεπτά αργότερα, να υψώσουν στον αττικό ουρανό το Κύπελλο Ελλάδας. Από τις δε εξέδρες του ΟΑΚΑ, είχαν ήδη αποχωρήσει χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, που δε σκοτίστηκαν να παρακολουθήσουν μία άχαρη απονομή, που όμοιά της δεν πρέπει να'χει συμβεί ποτέ άλλοτε στα πέρατα της (ποδοσφαιρικής) γης!
Ακόμα κι όσοι έμειναν μέχρι τέλους στις θέσεις τους, δεν είχαν δύναμη να φωνάξουν όταν τα χέρια των αρχηγών του Ολυμπιακού κράτησαν ψηλά το 26ο Κύπελλο, στην ιστορία του συλλόγου. Ο εκφωνητής του σταδίου κάλυψε, με τη φωνή του, το "παγωμένο" χειροκρότημα του κόσμου, τα δε βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν μόνο φασαρία, υπό τέτοιες συνθήκες, μπορούσαν να προσθέσουν, κι όχι χρώμα. Τέτοια κατάκτηση τροπαίου μας άξιζε, ως αθλητική κοινωνία, και τέτοια βιώσαμε...
Ο Γιάχος ήταν η ρίζα του κακούΟ Γιάχος ήταν η ρίζα του κακού
Η "κρυάδα" της απονομής δεν ήταν παρά το... βατόμουρο σε ένα τελικό που ολοκληρώθηκε με συμπλοκή πολλών παικτών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ούτε οι μεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν με τη νίκη τους, έτσι όπως την πήραν, ούτε οι δε με την καταδίκη τους από τη χειρότερη διαιτητική παρέα στα χρονικά του θεσμού. "Ο αλήτης, ο Γιάχος, μας κέρδισε, όχι ο Ολυμπιακός", ούρλιαξε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Δημήτρης Μπάκος, όταν βρήκε μικρόφωνο μπροστά του, ακολουθώντας το παράδειγμα των οπαδών της ομάδας του, που δεν άφησαν σε χλωρό κλαδί τον Χιώτη ρέφερι μετά το 69ο λεπτό, τότε δηλαδή που θα μπορούσε να γραφτεί αλλιλώτικα η ιστορία της φετινής μονομαχίας για το τρόπαιο.
Προτάσοντας τον αγκώνα του, πάνω στη γραμμή του τέρματος του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Μανιάτης απέκρουσε την κεφαλιά του Σανκαρέ, κι αυτό ήταν το μοναδικό "χέρι" σε 120 λεπτά τελικού που δεν πήραν είδηση ο Γιάχος και οι συνεργάτες του! Αντιλήφθηκαν άλλες παραβάσεις, πολύ πιο "μουλωχτές", και αρνήθηκαν να δώσουν πέναλτι και αποβολή στην πιο κραυγαλέα. Και τρία λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, με το σκορ στο 1-2, πάλι ξέχασαν να μας πουν τι ποινή συνεπάγεται όταν ένας αμυνόμενος (Φέϊσα) σταματάει με απλωμένο χέρι τον αντίπαλο (Ντε Μπλάσις) που ετοιμάζεται για την τελική προσπάθειά του. Μόνο ένα πέναλτι είδαν, οι αθεόφοβοι, κανα λεπτό αργότερα, σε σύγκρουση του Μπαρτολίνι με τον Αμπντούν, και το σφύριξαν αστραπιαία...
Το πλασέ του Ράγιος έβαλε τον Αστέρα μπροστά στο σκορΤο πλασέ του Ράγιος έβαλε τον Αστέρα μπροστά στο σκορ
Σε τελικό με λιγοστές ευκαιρίες για γκολ, και ακόμα λιγότερα τακτικά "τρικ", δύο "γαργάρες" του Γιάχου ήταν υπερ-αρκετές για να πλημμυρίσει το Διαδίκτυο με "αναθέματα", ακόμα κι από ανθρώπους που είχαν πιστέψει ότι Ολυμπιακός και Αστέρας ήταν έτοιμοι, αυτή τη φορά, να τους χαρίσουν ένα θέαμα πολύ καλύτερο από το 8μηνο μαρτύριο του φετινού πρωταθλήματος. Αλλά δε βρέθηκε κανείς να τους προστατεύσει (με εξαίρεση κάποιους, σαν τον Τσαμπούρη, που ζήτησαν ευθέως "συγγνώμη" για την προσπάθεια που άφησαν στη μέση) από έναν επίλογο πολύ χειρότερο όλων όσων προηγήθηκαν στην "καταραμένη" επικράτεια του ελληνικού ποδοσφαίρου...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67' Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100' Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82' Λέντσε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο (60' Ιμπαγάσα), Μασάντο (76' Πίνο), Φέϊσα, Φουστέρ, Χολέβας, Σιόβας, Μήτρογλου (72' Τζεμπούρ), Μανωλάς, Αμπντούν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου