Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η πίστωση και τα 2+1 «διαζύγια»

Η πίστωση και τα 2+1 «διαζύγια»
Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ

Το μεγάλο διπλό που σημείωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (27/1) στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου επανέφερε έπειτα από καιρό την ηρεμία στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού», προκειμένου να προχωρήσει και να διεκδικήσει στα 11 ματς που απομένουν την είσοδό του στην πεντάδα και τα πλέι-οφ.

Παράλληλα, έδωσε πλέον μεγαλύτερη άνεση χρόνου στους διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ για να «τρέξουν» από σήμερα κιόλας (μετά την επιστροφή του Γιάννη Αλαφούζου από τις ΗΠΑ) τις εξελίξεις και τις αλλαγές που είναι διατεθειμένοι να κάνουν εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Επιπλέον, η νίκη επί του Ατρομήτου εδραίωσε σ' αυτή τη φάση την παραμονή του Φαμπριθιάνο Γκονζάλεθ στο τιμόνι του «τριφυλλιού».Ο Ισπανός τεχνικός κέρδισε πόντους μετά το «τρίποντο» και πολύ περισσότερο μετά την «αντίδραση» που έβγαλαν (έπειτα από πολύ καιρό) οι «πράσινοι» στο γήπεδο. Και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να του δώσουν τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να δείξει η ομάδα μία σταθερή βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι διοικούντες την ΠΑΕ αναγνωρίζουν ότι ο Φάμπρι χειρίστηκε αρκετά καλά την «κρίση» στις σχέσεις του με τους παίκτες (ιδίως μετά το προ ημερών group therapy), ρίχνοντας τους τόνους με αποτέλεσμα να περιοριστούν και τα «παράπονα» από τους ποδοσφαιριστές προς το πρόσωπό του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και οι δηλώσεις του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά το ματς («…ο προπονητής, ξέρει πως να μας διδάσκει τακτική, ποδόσφαιρο. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο διάστημα…»), που καταδεικνύουν πως πλέον υπάρχουν φωνές εντός των αποδυτηρίων που δεν στέκονται μόνο στον «δύσκολο» και οξύθυμο χαρακτήρα του, αλλά αναγνωρίζουν τις γνώσεις του και τη δουλειά του στην τακτική. Κι αυτό το στοιχείο σαφώς επηρεάζει τους διοικούντες στη λήψη των αποφάσεων. Προς το παρόν λοιπόν δεν τίθεται θέμα προπονητή, εντούτοις, εάν τις επόμενες εβδομάδες οι «πράσινοι» δεν βρουν τη σταθερότητα που επιζητούν, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί…

Ραντεβού… χωρισμού με Βύντρα

Μετά το σημερινό (Δευτέρα 28/1) ΔΣ στα γραφεία της ΠΑΕ, αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και στα θέματα των αποχωρήσεων. Ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να κάνει ακόμη ένα ραντεβού με την πλευρά του Λουκά Βύντρα (είτε με τον ίδιο, είτε με τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Στεφανάκη), προκειμένου να βρεθεί η χρυσή «τομή» και να φτάσουν στο «διαζύγιο». Κάτι που καταπώς φαίνεται, αποτελεί πλέον επιθυμία και των δύο πλευρών: ο μεν Παναθηναϊκός για να ρίξει ακόμη περισσότερο το μπάτζετ του (γλιτώνοντας ότι… μπορεί από ένα «βαρύ» συμβόλαιο) και ο δε παίκτης, για να βρει την ηρεμία του, μετά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι βεβαίως και της σημερινής κουβέντας έχει να κάνει με το οικονομικό, όπου θα γίνει προσπάθεια για να «γεφυρωθεί» η διαφορά των προηγούμενων συναντήσεων. Ο Βύντρα δεν δέχεται με τίποτα το «ψαλίδι» 50% που του έχει προτείνει πολλάκις η διοίκηση του «τριφυλλιού», ενώ φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα της μικρότερης μείωσης (25-30%). Όπερ σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί πλέον κοινή συνισταμένη ως προς την αποζημίωση του. Στις συζητήσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα με την πλευρά του παίκτη, υπήρξε καταρχήν συμφωνία ως προς τα χρήματα της φετινής σεζόν, τα οποία και θα πληρωθούν στον Βύντρα μέσω έξι δόσεων. Από εκεί και πέρα, ο 31χρονος αμυντικός αξιώνει και το 40% του συμβολαίου της επόμενης περιόδου και επ' αυτού αναμένεται να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση.

Περιμένουν τον Χριστοδουλόπουλο

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει επαφή και με την πλευρά του Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει και η δική του υπόθεση. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός θεωρείται πλέον «ξένο σώμα» στην ομάδα και στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τον μάνατζέρ του να φέρει (μετά από τόσες καθυστερήσεις), την περιβόητη… πρόταση από το εξωτερικό για να αποχωρήσει. Η μοναδική ομάδα που επί της ουσίας «παίζει» πλέον για τον Λάζο, είναι η Χέρτα. Εάν μέχρι την Τετάρτη κάνει επίσημη κίνηση προς τον Παναθηναϊκό, ο 26χρονος άσος θα πάρει το δρόμο προς το Βερολίνο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει προσπάθεια από τους «πράσινους» για να σπάσει το συμβόλαιό του δύο 24ωρα πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών, χαρίζοντας κι ένα μέρος του συμβολαίου του.

Όλα ανοικτά και με τον Σπυρόπουλο
Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοικτά και με την περίπτωση του Νίκου Σπυρόπουλου. Η κακή αγωνιστική εικόνα του Γιαννιώτη μπακ, ο οποίος εμφανίζεται πολύ πιεσμένος και επηρεασμένος απ' όσα έχουν προηγηθεί δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Φαμπριθιάνο Γκονζάλεθ, που έχει εκφράσει ήδη τον προβληματισμό του. Επιπλέον, εσχάτως υπήρξαν κι ορισμένα σημάδια απειθαρχίας από την πλευρά του «Σπυρό», με κυριότερο παράδειγμα τις μπάλες που κλωτσούσε εκνευρισμένος προ ημερών προς την πλευρά που βρισκόταν ο Ελευθεράκης (μολονότι το περιστατικό «διαψεύστηκε» επισήμως). Δεν αποκλείεται λοιπόν και με τη δική του περίπτωση αν υπάρξουν πολύ σύντομα εξελίξεις…
sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου